Néhány indiai származású gyönyörű nő sikereivel szeretnénk egy kicsit feszegetni a szépség és az okosság témáját. Lenyűgöző történeteik élő bizonyítékai annak, hogy semmilyen téren sem lehet elhanyagolni a nők szerepét a társadalomban. A szépség és az okosság önmagában kevés ahhoz, hogy bemutassuk őket, sokkal inkább érdemes odaadó munkájukra felfigyelni.

hírességek érdekes indiai nők
Patti Tripathi kiemelkedő médiaszakember, újságíró, a társadalmi igazságosság szószólója, egy marketing tanácsadó cég, valamint a „Szári öltözködés” non-profit szervezet alapítója.

Patti Tripathi kiemelkedő médiaszakember, újságíró, a társadalmi igazságosság szószólója, egy marketing tanácsadó cég, valamint a „Szári öltözködés” non-profit szervezet alapítója. Ez utóbbi arra bíztatja a lányokat, hogy emeljék fel hangjukat, harcoljanak az igazságért. Az ő kezdeményezése jött létre, az a naptár, amely gyönyörű, magas beosztású, indiai származású nőket mutat be. Lenyűgöző történeteik élő bizonyítékai annak, hogy semmilyen téren nem lehet elhanyagolni a nők szerepét a társadalomban.

Patti Tripathi Indiában született, közel a nepáli határhoz. 12 éves volt, amikor családjával kivándorolt ​​az Egyesült Államokba. A CNN Headline News népszerű bemondója, műsorvezetője volt, ma már saját médiavállalata van, a TriPath Media. Számos Associated Press újságírói díjat nyert. Szakértője minden típusú médiának, legyen az TV, rádió vagy újság.

 „Bevándorló indiai családból származom, de egy zsidó professzortól tanultam a hinduizmust, miközben túlnyomórészt a katolikus tagságú Notre Dame Egyetemre jártam. Vegetariánus vagyok, jógázom és meditálok, tanulmányozom az indiai ősi filozófiánkat.”

Az Egyesült Államokban a bevándorlók megbélyegzéssel, visszaélésekkel is szembesülnek, vagy alulbecsülik őket származásuk miatt. A nők gyakran szégyellnek ezekről a dolgokról beszélni. Patti Tripathi magas pozíciójú indiai hölgyeket bemutató naptártervével arra törekedett, hogy felhívja a figyelmet a nők szerepének megerősítésére és sokszínűségére. Inspiráló példaképeket akartunk bemutatni – jelentette ki. Egyben szeretné eloszlatni a negatív sztereotípiákat, melyek a szépségversenyen résztvevő lányokat  követik. „Ha megismered, meg fogod érteni, mennyi kedves, intelligens, szerény és gondoskodó van közöttük.” 

hírességek érdekes indiai nők
Tulsi Gabbard az első hindu, akit megválasztottak az amerikai képviselőház tagjának

Tulsi Gabbard, kongresszusi képviselőasszony az első hindu, akit megválasztottak az amerikai képviselőház tagjának, és aki hivatali esküjét a Bhagavad-gítára tette le.

A már korábban is említett naptár kapcsán az emberek azt mondták neki: Te őrült, senki nem fog vásárolni teljesen felöltözött nőket mutató naptárt! Elgondolkoztató ez a vélemény, egyben súlyos igazságot hordoz korunk erkölcsi hozzáállásáról. Mégis, már az első naptár is hatalmas sikert aratott. Bevételei lehetővé teszi más nők e projektekben való részvételét, valamint dél-ázsiai nőket segítő közhasznú szervezeteket támogat az Egyesült Államokban és külföldön. Az atlantai Raksha (ami azt jelenti, védelem) is egy ezek közül. Ügyvezető igazgatója, Aparna Bhattacharyya elmondta, miért volt fontos a naptár: „Azt hiszem, ez egy emlékeztető, hogy az akadályok leküzdése terén vannak sikeres nők.” Ő a bevándorló családok szenvedélyes védelmezője. Ügyvédek, bűnüldöző szervek és szerviz szolgáltatók segítségével küzd a nemi erőszak áldozatainak gyógyulásáért, biztonságáért.

Az oktatás, a kemény munka és a kitartás példaképeinek célja, hogy nemzeti és nemzetközi szinten inspiráljon több ezer nőt és lányt. A naptár nemcsak erős tudatosságot sugároz, felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, és adománygyűjtő szerepe is van. A cél a nők jogainak érvényesítése egy naptár segítségével. Volt közöttük orvos, ügyvéd, vállalati vezető. A teljesség igénye nélkül néhányat bemutatunk:

hírességek érdekes indiai nők
Manjula Aggarwal az egyetemen magna cum laude minősítéssel végzett informatika szakon.


Manjula Aggarwal Az egyetemen magna cum laude minősítéssel végzett informatika szakon. A Client alelnöke, mely a világ legnagyobb online rendezvény menedzsment szolgáltatója. Olyan óriáscégeknek tervezett és fejlesztett adatbázist, mint például a National Public Radio. Számos kitüntetést kapott, köztük négy egymást követő évben is elnyerte Amerikában az év legjobb nemzetközi ügyfélszolgálati ügyvezető címet. Állatvédő tevékenysége is közismert.

hírességek érdekes indiai nők
Shruthi Reddy a “Reddy set jóga!” alapítója,


Shruthi Reddy a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtott jogi támogatást. Sutba dobta ügyvédi diplomáját, feladta jól jövedelmező életét, a segítő élet egy más módját választotta. Gyermekeket és közösségeket patronál. A “Reddy set jóga!” alapítója, egy holisztikus megközelítéssel működő egészségügyi szervezeté, amelynek középpontjában a jóga és az egészséges táplálkozás áll. 

hírességek érdekes indiai nők
Moni Basu, neves újságíró, a CNN Digital riportere


Moni Basu, neves újságíró, a CNN Digital riportere. Témája minden, az elnökválasztástól az iraki háborúig. Csecsemőként egy árvaház lépcsőjén hagyták Kalkuttában, de szerencséjére egy bengáli nő már régóta epekedett, hogy gyermeke legyen. Nagyon jó nevelőszülőkhöz került. Ezt soha nem felejtem el, nekem is törődnöm kell a kiszolgáltatott nőkkel. Szülővárosom lányainak is a mentora vagyok. Mi mást tehetnék? – mondta. 

hírességek érdekes indiai nők
Amrita Saigal elnyerte a Harvard Business School fődíját és közönségdíját is.


Amrita Saigal pandzsábi-tamil örökséget mondhat magáénak. 5 évesen kezdett táncolni. A Bharatanatyam klasszikus előadásában vezető táncosként két nagy táncdrámában is szerepelt az Egyesült Államokban és Indiában egyaránt. Gépészmérnöki diplomát szerzett, sikeres üzletasszony, 2014-ben a női higiéniát segítő és egyben környezetbarát újításával elnyerte a Harvard Business School fődíját és közönségdíját is.

hírességek érdekes indiai nők
Nina Davaluri valóban szép, és valóban okos is.

Nina Davaluri az első indiai származású Miss America. Nemzetközi üzleti diplomás, az egység a sokszínűségben célú közösségi médiakampány elindítója. A Miss Amerika szervezet szószólója, a nők ösztöndíjhoz juttatása terén ez a cég az egyik legnagyobb szolgáltató a világon. 

hírességek érdekes indiai nők
Emily Shah  nyerte a Miss New Jersey 2014 címet


Csak egy hónappal Nina Davuluri győzelme után a 18 éves Emily Shah  nyerte a Miss New Jersey 2014 címet. Emily színésznő, aki egyaránt szerepelt Hollywood és Bollywood filmjeiben. Több szépségverseny díjazottja, ő volt a legfiatalabb Miss New Jersey. Számos jótékonysági intézménynél segítő munkatárs. Amikor megkérdezték tőle, mi a legnehezebb egy szépségversenyre való felkészülésben, mosolyogva azt mondta, a tiszta étkezés. Szeretem a jó ropogós, még meleg indiai szamószát (zöldséggel töltött péksütemény). Kedvenc ételem a mexikói burritó zöldséges, vegetariánus változata. 

hírességek érdekes indiai nők
Viji Reddy az Alamwar alapítója és elnöke

Viji Reddy multimédia művész, festő, keramikus és textiltervező, aki a saját márkájú ágyneműit forgalmazza, valamint alapítója és elnöke az Alamwar vállalkozásnak, amely kézzel készített ruhákra specializálódott. A cég állatkórházakat is segít. Nemzetközi bemutatókon is díjnyertes textiljei ötvözik az ősrégi nyomtatás, festés, szövés és hímzés technikáit. Indiában saját műhelyei vannak, és számtalan munkahelyet teremt a vidéken élő nők számára.

Kapcsolódó cikkek