Valaki egyszerűen korunk Mátyás királyának, vagy a mai Gandhinak gondolja. A világ is figyel rá. Egyszer utcát söpör, máskor kiderül róla, hogy himalájai jógiként élt fiatal korában, aztán pedig Barack Obamával beszélgetve nézi végig a Köztársaság Napi ünnepséget Delhiben. Súlyos társadalmi feladatok megoldását várják tőle. De vajon mi áll a háttérben és mire számíthatunk?

jóga hírességek utazás„Ha egy olyan személy a vezető, aki fiatalon a lelki élet önfegyelmét gyakorolta, akkor az további előrelépést jelent hazánk számára.”

 „Biztos vagyok benne, hogy Shrí Narendra Modi a helyes irányba fogja vezetni az országot.”

„Remélem, sokáig irányítani tudja India és az indiaiak sorsát a béke és a jólét útján.” – ilyen és ehhez hasonló kommentek kísérték azokat a fotókat, melyek az indiai miniszterelnökről fiatalkorában készültek. Miután felkerült a világhálóra minden olvasó számára egyértelművé vált, hogy Mr. Modi ifjúkorában úgy élt, mint egy szádhu, egy szent, aki a Himalájába zarándokolt és a Gangesz partján meditált.

jóga hírességek utazásA Narendra Modi által is naponta olvasott Bhagavad-gita híres verse (4.2.) szerint az igazi vezetők szent királyként (rádzsa-risi) tevékenykednek, és megértve a lelki tudást valóban a társadalom javáért dolgoznak.

Most sokan úgy gondolják, hogy a modern India újra közelebb kerül a méltán híres védikus társadalom irányadó alapelveihez.

jóga hírességek utazás