Tulsi Gabbard neve egyre gyakrabban tűnik fel a nemzetközi hírek között. Az Ameriaki Egyesült Államok képviselőházának első hindu tagja. A hivatali esküt a Bhagavad-gítára tette. Később, amikor India miniszterelnöke, Narendra Modi New Yorkba látogatott, Tulsi Gabbard ugyanazt a személyes Bhagavad-gítáját, melyre a hivatali esküt tette, odaajándékozta Narendra Modinak. Most pedig egy álomlagzi kapcsán olvashatunk róla. Védikus esküvő keretén belül feleségül ment a filmes Abraham Williamshez.

hírességek Bhagavad-gítá hinduizmus indiai nőkA tradicionális Indiában az életet végig kíséri a tűz. Tűzáldozattal erősítik meg az emberi élet fontos mérföldköveit, melyek közül egyik legjelentősebb az esküvői szertartás.

Tusli Gabbard esküvője otthona környékén, Havaiiban került megszervezésre.

"Mélyen spirituális volt az esküvőnk, aminek nagyon fontos üzenete van Ábrahám számára és számomra is"

- nyilatkozta a People magazinnak Tulsi Gabbard. "Közös életünk megalapozásához szükséges minden elemet megkaptunk."

A védikus tűzűldozat során védikus himnuszok recitálása közepette gabonát és gyümölcsöket ajánlanak fel az áldozati tűznek. A tűz természete, hogy megszünteti a sötétséget. Ahol jelen vana világosság, ott nem lehet sötétség.

A tűz minden nem kívánatos gondolatot érzést, negativitást is felperzsel. A tűzáldozat közben recitált védikus mantrarecitálás pedig a felsőbb szféra figyelmét és áldását hivatott meginvitálni. A védikus mantrarecitálás tradicionális módja a világörökség listáján szerepel. 

hírességek Bhagavad-gítá hinduizmus indiai nők
Tulsi Gabbard védikus esküvője

Tulsi Gabbardék esküvője meghitten zajlott és havai-indiai mantraéneklős hangulatban végződött. Az esküvő után felszolgált lakoma természetesen vegetetáriánus volt, hiszen a védikus életvitel alapja az erőszakmentesség, s ebben a szemléletben a felebaráti szeretetből az állatok sem maradhatnak ki.

Miért is kellene állatok vérét ontani, ha erőszakmentesen is táplálkozhatunk?




Nézz bele a Tulsi Gabbard és Abraham Williams védikus esküvőjén készült videóba, melyen a legmeghittebb pillanatokat láthatod. Ha viszont az indiai bhadzsanok rajongója vagy, már most megmondom, hogy rengetegszer újra fogod indítani a videót. Havaii, Amerika és India - három az egyben!