Megbabonáz teljesen ez az India. Minden tökéletes, miközben minden kaotikus. Minden oly csodás. Minden tökéletesen működik. De hogy még a lepénysütés is...!? Rövid film az indiai lepény készítéséről - eredeti környezetben...

Leveles Zoltán beszámolója

indiai ételek indiai filmek foglalkozások
Így sül az óriási lepény Indiában - indiai roti

Csak úgy sétálgattam a természet lágy ölén, gyönyörű kunyhók között. A táj, mintha mesében volnék. Sziklatenger, de nem akár milyen, mintha égi folyó mosta volna. Hatalmas vízmosta sziklák, mintha gyermekek a folyóparti kavicsokat játék közben egymásra hajigálták volna, s a játék kellős közepén édesanya rajtakapta volna őket, majd tüstént bezavarta volna őket. A kavicsdobálás pedig csak úgy abbamaradt volna.

Nos, egy ilyen táj kellős közepén egy sátor, benne pedig vagy 30 tüsténtkedő szakács. A vak is láthatja, hogy nagy lakomára készülnek. No de mi ebben az, ami olyan csodálatos? Nyugati szem vak marad. Fogalmam sincs, mi ez a varázslat, de egyszerűen gyönyörű! Most megnézheted te is, hogyan sütnek Indiában lepényt 1000 főre néhány pillanat alatt. Komoylan mondom, itt még a sós lepény is édes, de már csak a látványa is.

Megnézné élőben is a lepénysütést? Indiai kultúrtörténeti utak a Bharatával.

Ez is érdekelheti: