India sokmindenre megtanít. Mint mondják, minden a fejben dől el. A pozitív életszemléletben magunknak kovácsolunk előnyöket. A jelenségeket lehetőségnek látjuk, így a látszólag kedvezőtlen körülményekből személyes előnyöket kovácsolhatunk.

Leveles Zoltán gondolatai a pozitív életszemléletről

A hinduizmus védikus bölcsei ennél is messzebb mennek a pozitív gondolkodásban, melyben az önzetlenség hatására nem önmagunk, hanem a világ javára fordítjuk visszájára a problémákat.

A pozitív gondolkodásban az ember a saját maga számára pozitív aspektust keresi a problémákban. Igyekszik befogni az ellenszelet.

filozófia érdekes
Különféle életszemlélet - különféle életutak. 

Globális pozitivitás az, amikor globális előnyöket keresünk a nehézségekben. Így törlődik a nehézség fogalma a szótárunkból. Ehelyett lehetőségeket látunk.

Egész más világ tárul elénk, ha a világot és minden történést sansznak élünk meg; azzal ébredünk, hogy vajon milyen lehetőségeket rejt számunkra az új nap.

Minden emberrel való találkozás lehetőség arra, hogy egy lépéssel előrébb kerülhessünk, vagy előrébb segíthessünk valakit a belső ösvényen. 

Az abszolút pozitív filozófia szerint pedig abszolút viszonyítási pontot veszünk alapul: magát az Abszolútat, akit nevezhetünk, Legfelsőbbnek, Mindenhatónak, Felsőbb intelligenciának, Jahvenak, Krsnának, Allahnak vagy egyéni szabadságunk szerint bárhogyan.

Senki sem korlátozhat bennünket abban, hogy miként szólítsuk a szeretteinket.

Az abszolút pozitivív szenléletben minden jelenséget az Ő javára fordítunk. Ezáltal pedig mindenki jól jár: a Legfelsőbb, a világ és az ember is.

Leveles Zoltán egyébb írásai: