10 perces csatában győzőtt az az indiai édesanya, aki lányát védte egy krokodil támadása ellen. Fegyvere csupán a mosáshoz használt sulykolófa volt.

 érdekesA nyugat-indiai Vishvamitri folyó eddig leginkább arról a híres master plan-ról volt nevezetes, melyet a két partján fekvő többmilliós nagyváros, Vadodara készített a folyó megóvása és természeti adottságainak, szépségének felhasználása érdekében.

Most azonban egy egyszerű asszony, az 58 éves Divali Vankar neve kapcsolódott össze ezzel a Gujarat államban kanyargó folyóval, mely nevét Visvámitráról, a nagy bölcsről és misztikus jógiról kapta. Visvámitra az egyik legismertebb indiai eposzban, a Rámájanában is szerepel, hiszen ő volt Ráma herceg tanítója.

Divali Vankar és családja egy Vadodarától 40 km-re fekvő falucskában él. Az anya és 19 éves lánya, Kanta a vízparton éppen ruhák mosásával foglalkozott, amikor egy krokodil elkapta Kanta jobb lábát. Az anya sietve megragadta lánya kezét, hogy megpróbálja elhúzni, de meg sem bírta mozdítani, a vadállat állkapcsa oly erősen fogva tartotta a lány lábát. A gyors gondolkodású anya ekkor úgy döntött, hogy megtámadja a krokodilt. Addig ütötte annak állkapcsát, míg végre, 10 perc elteltével a krokodil elengedte a lányt, és elmenekült.

„Hálát adok Istennek, amiért megmentette a lányomat – mondta szerényen Divali. – A sérülései nem olyan súlyosak, az orvosok szerint hamarosan felépül.”

érdekes