Buddha, az erőszakmentesség ősatyja minden bizonnyal az összes élőlényt, még a számunkra mókás sertéseket is védelmezi. Különös dolog történt egy buddhista templomnál. Egyesek szerint csoda, mások szerint semmi különös: órákon át térdelve imádkozott egy sertés.

érdekesNagy hírnévre tett szert az a szerencsétlen sertés, amelyik megszökött gazdájától, és egy buddhista templomnál keresett menedéket. A 300 kilós állat több órán át „térden állt” a templom előtt, és furcsa hangokat hallatott, miközben a szerzetesek szentírási szövegeket kántáltak. Megdöbbenve figyelték, és elterjedt a hír, hogy ez a tudatos élőlény Buddhánál keresett menedéket.

Amikor valaki gyakorlati okokra vezette ezt vissza, mondván, hogy E-vitamin hiánya miatt gyengülhetett el az állat mellső lába, a tulajdonos, Huang kijelentette, hogy a disznó teljesen egészséges volt. El is küldte a vágóhídra, csak akkor kezdett el sajnálkozni, amikor megtudta, hogy milyen hírnévre tette szert a legyilkolt állat. 

Állatviselkedéssel foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a sertés értelmi képességei hasonlók a kutyáéhoz, azonban a sertést fogyasztó társadalmaknak ez elkerüli a figyelmét.

érdekesérdekes​Kapcsolódó cikk: Intelligens disznók