Az indiai származású Radhika Kannan közgazdaságtant tanult Berkeley-ben. Legkiválóbb végzős hallgatóként tanévzáró búcsúbeszédet mondott, és átvehette a University Medalt. Ezt a kiemelkedő ösztöndíjat, a közszolgálati tevékenységet folytató, erős jellemű hallgatók nyerhetik el. A szintén felszólaló honfitársnője, Vrinda Agarwal pedig a Berkeley politológia szakán végzett.

érdekes

A University Medalt, ezt a kiemelkedő ösztöndíjat 1871-ben alapították. Radhika Kannan a díj mellett 2,500 $-t is kap. Ő a tökéletes választás a University éremre – mondta Edward Miguel, a Berkeley környezetvédelmi és erőforrás-gazdaságtan professzora, majd így folytatta: Radhika valóban megtestesíti Berkeley elveit, ez a kitüntetés nem csak arról szól, hogy okos, hanem arról is, hogy a tehetségét és az energiáját egy jobb világ érdekében használja, és próbál helyesen, a társadalom javára cselekedni.

Radhika Kannan mögött kemény időszak áll. Még a junior évében meghalt 45 éves édesanyja, Geetanjali, aki mentora és legjobb barátnője is volt. Rendkívül nehezen birkózott meg a 2013-as évvel, de nagy eltökéltséggel folytatta a közgazdaságtan és természetvédelmi tanulmányait. Ahogy túltette megát a személyes csapáson, az hűen tükrözi Radhika erejét és szellemiségét, írta Kate O'Neill, egyetemi docens. Ősszel Kannan szeretné megszerezni Oxfordban a master fokozatot, utána a Columbia Egyetemen a jogi diplomát, ezt a tervet még édesanyjával közösen alakították ki.Kannan Mumbaiban született, édesapja mérlegképes könyvelő és szoftver vállalkozó, Geetanjali Kannan pedig iskolai tanár és képzett Bharatanatyam táncos volt. Ezt a művészi stílust eredetileg Tamil Nadu templomaiban mutatták be. Radhika Kannan is tanult klasszikus indiai táncot, anya és leánya azonos tánctanárhoz járt.

3 éves korában a család Szingapúrba költözött, majd vissza Indiába, olyan országokban nőtt fel, ahol aszály és árvíz gyakran sújtotta a területeket. Ezért is akar majd környezetvédelmi területen dolgozni, az ENSZ ilyen irányú programjához csatlakozni. Másik fontos elhatározása, hogy jogászként is segítse az indiai mezőgazdasági termelőket, akik nehezen tudnak védekezni a nagyvállalatok ellen.

érdekes

Vrinda Agarwal politológiát és jogi ismereteket tanult. Legnagyobb szenvedélye a közösségi szolgáltatások területén való munka, kutatási területe a nemzetközi gazdasági fejlesztés. 

Másodévesen társalapítója a Big Ideas-díjas non-profit szervezetnek, amely alacsony jövedelmű nők mentorálására vállalkozik. Nemrég indította el a második civil szervezetét, a Delhi Shakti projektet, amelynek célja a nőket érő erőszak elleni küzdelem, különösen az indiai nyomornegyedekben. Mint a Delhi Shakti Project ügyvezető igazgatója, ezt a szolgálatot folytatni szeretné a diploma megszerzése után is.

Még a középiskolában létrehozott egy Menekültügyi szolgálatot, sok családot segített munkájával. Több éven keresztül végzett karitatív munkát. Közszolgálati tevékenységével szenvedélyesen képviselte a hátrányos helyzetű lakosság jónéhány tagját, a szegény közösségek jogaiért küzdött. Hosszú távú célja, hogy ő legyen az első női indiai-amerikai szenátor.