Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
15 ápr

A hős anya legyőzte a krokodilt

10 perces csatában győzőtt az az indiai édesanya, aki lányát védte egy krokodil támadása ellen. Fegyvere csupán a mosáshoz használt sulykolófa volt.

 érdekesA nyugat-indiai Vishvamitri folyó eddig leginkább arról a híres master plan-ról volt nevezetes, melyet a két partján fekvő többmilliós nagyváros, Vadodara készített a folyó megóvása és természeti adottságainak, szépségének felhasználása érdekében.

Most azonban egy egyszerű asszony, az 58 éves Divali Vankar neve kapcsolódott össze ezzel a Gujarat államban kanyargó folyóval, mely nevét Visvámitráról, a nagy bölcsről és misztikus jógiról kapta. Visvámitra az egyik legismertebb indiai eposzban, a Rámájanában is szerepel, hiszen ő volt Ráma herceg tanítója.

Divali Vankar és családja egy Vadodarától 40 km-re fekvő falucskában él. Az anya és 19 éves lánya, Kanta a vízparton éppen ruhák mosásával foglalkozott, amikor egy krokodil elkapta Kanta jobb lábát. Az anya sietve megragadta lánya kezét, hogy megpróbálja elhúzni, de meg sem bírta mozdítani, a vadállat állkapcsa oly erősen fogva tartotta a lány lábát. A gyors gondolkodású anya ekkor úgy döntött, hogy megtámadja a krokodilt. Addig ütötte annak állkapcsát, míg végre, 10 perc elteltével a krokodil elengedte a lányt, és elmenekült.

„Hálát adok Istennek, amiért megmentette a lányomat – mondta szerényen Divali. – A sérülései nem olyan súlyosak, az orvosok szerint hamarosan felépül.”

érdekes

Tovább olvasom

11 ápr

Buddha imádkozó disznója

Buddha, az erőszakmentesség ősatyja minden bizonnyal az összes élőlényt, még a számunkra mókás sertéseket is védelmezi. Különös dolog történt egy buddhista templomnál. Egyesek szerint csoda, mások szerint semmi különös: órákon át térdelve imádkozott egy sertés.

érdekesNagy hírnévre tett szert az a szerencsétlen sertés, amelyik megszökött gazdájától, és egy buddhista templomnál keresett menedéket. A 300 kilós állat több órán át „térden állt” a templom előtt, és furcsa hangokat hallatott, miközben a szerzetesek szentírási szövegeket kántáltak. Megdöbbenve figyelték, és elterjedt a hír, hogy ez a tudatos élőlény Buddhánál keresett menedéket.

Amikor valaki gyakorlati okokra vezette ezt vissza, mondván, hogy E-vitamin hiánya miatt gyengülhetett el az állat mellső lába, a tulajdonos, Huang kijelentette, hogy a disznó teljesen egészséges volt. El is küldte a vágóhídra, csak akkor kezdett el sajnálkozni, amikor megtudta, hogy milyen hírnévre tette szert a legyilkolt állat. 

Állatviselkedéssel foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a sertés értelmi képességei hasonlók a kutyáéhoz, azonban a sertést fogyasztó társadalmaknak ez elkerüli a figyelmét.

érdekesérdekes​Kapcsolódó cikk: Intelligens disznók

Tovább olvasom

03 szept

India a pozitivitás őshazája

India sokmindenre megtanít. Mint mondják, minden a fejben dől el. A pozitív életszemléletben magunknak kovácsolunk előnyöket. A jelenségeket lehetőségnek látjuk, így a látszólag kedvezőtlen körülményekből személyes előnyöket kovácsolhatunk.

Leveles Zoltán gondolatai a pozitív életszemléletről

A hinduizmus védikus bölcsei ennél is messzebb mennek a pozitív gondolkodásban, melyben az önzetlenség hatására nem önmagunk, hanem a világ javára fordítjuk visszájára a problémákat.

A pozitív gondolkodásban az ember a saját maga számára pozitív aspektust keresi a problémákban. Igyekszik befogni az ellenszelet.

filozófia érdekes
Különféle életszemlélet - különféle életutak. 

Globális pozitivitás az, amikor globális előnyöket keresünk a nehézségekben. Így törlődik a nehézség fogalma a szótárunkból. Ehelyett lehetőségeket látunk.

Egész más világ tárul elénk, ha a világot és minden történést sansznak élünk meg; azzal ébredünk, hogy vajon milyen lehetőségeket rejt számunkra az új nap.

Minden emberrel való találkozás lehetőség arra, hogy egy lépéssel előrébb kerülhessünk, vagy előrébb segíthessünk valakit a belső ösvényen. 

Az abszolút pozitív filozófia szerint pedig abszolút viszonyítási pontot veszünk alapul: magát az Abszolútat, akit nevezhetünk, Legfelsőbbnek, Mindenhatónak, Felsőbb intelligenciának, Jahvenak, Krsnának, Allahnak vagy egyéni szabadságunk szerint bárhogyan.

Senki sem korlátozhat bennünket abban, hogy miként szólítsuk a szeretteinket.

Az abszolút pozitivív szenléletben minden jelenséget az Ő javára fordítunk. Ezáltal pedig mindenki jól jár: a Legfelsőbb, a világ és az ember is.

Leveles Zoltán egyébb írásai:

Tovább olvasom

123
»

Bharata indiai webshop

India Hangja

blogavatar

India elgondolkodtat. Valami, misztikum hatja át évezredek óta, amitől a legnagyobb káosz is harmóniává lesz. Ezt a békét kutatja az India Hangja csapata. Olykor indiai vagy éppen nyugati napi aktualitásokra reagálunk, máskor pedig az ősi bölcsek szavait vesszük elő. Jó olvasást és jó utazást kívánunk India szellemi tárházában! Adó 1% India Klub Alapítvány – Adószám: 19561383-2-43

Bharata a Facebookon